Dernek Kurmanın Faydaları Nelerdir?
Dernek Kurmanın Faydaları; Gün geçtikçe tüm dünyada işlev gücü ve önemi ön plana çıkan Sivil Toplum Kuruluşları, ülkemizde de oldukça etkili konumdadır. Özellikle, vakıfları baz aldığımızda yüzlerce yılın derinliğini temsil eden sivil toplum oluşumları kültürümüzde çok önemli yer tutmaktadır.
Sivil Toplum Kuruluşları olarak genellediğimiz; pratik hayatımız ve kültür dünyamızda Vakıf, Dernek, Kulüp, Oda vs. olarak detaylandırdığımız bu oluşumların kuşkusuz en aktif olanları derneklerdir. Dernek kurmanın faydaları teknik olarak birçok tanıma dahil edilebilir, sanırım en basit ama en etkili anlatım: “ortak hareket edebilme kabiliyeti” olacaktır.
Evet, dernek gerek taşıdığı tüzel kişiliğin gücü, gerekse de aynı amacı paylaşan kişilerin bir araya gelmesinin verdiği zenginlikle çok önemli bir ifade ve icra alanı oluşturmaktadır. Amaçlanan faaliyetlerin çok daha etkili, neticeye yönelik ve kalıcı olarak gerçekleştirilmesini sağlarken, bu doğrultudaki çalışmaların çok daha zengin sonuçlar vermesine yardımcı olmaktadır.
Kısaca değindiğimiz üzere dernekler, faaliyet ve ifade zenginliği yaratmakla birlikte; kendinizin belirleyeceği üyelik kıstasları ile sizi ifade eden, aidiyet yaratan bir platform oluşturmanıza araç olmaktadır.
İster mesleğinizi sektörünüzü temsilen “İhtisas Derneği” isterseniz birikim ve araştırmalınızı daha geniş kitlelere ulaştırma amacıyla “Kültür ve sanat Derneği”, coşkunuzu temsilen “Spor Kulübü” ya da kaç kişiyiz görelim diyerek “Hemşehri Yardımlaşma Derneği” kurabilirsiniz. Kendinizi ifade etmek ve amacınıza ulaşmak için en etkili yol dernekleşmedir. Sivil etkinin en kuvvetli en nitelikli aracı olan dernekler arasında sizleri de görmek dileğiyle.